ΜΗΝΥΜΑ

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ..ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ.....ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ!ΚΑΙΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ!!!!....
JellyMuffin.com

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο Χριστός κατά την Αγία Γραφή ήρθε "νικών και για για νικήσει" (Αποκάλυψις 6/ς: 2). Και αναδεικνύεται νικητής με κάθε επέκταση του Ευαγγελίου. Πράγματι, η 2000 ετών ιστορία της Εκκλησίας, του Σώματος του Χριστού, έδειξε ότι οι αναρίθμητοι εχθροί της που την πολέμησαν, ήταν ανίκανοι να τη νικήσουν και να την ανακόψουν. Και τη βλέπουμε σε κάθε εποχή όλο και δυνατότερη, όλο και πιο εκτεταμένη. Μια ιστορία νίκης, που συνεχίζεται μέχρι την εποχή μας, καθώς η Εκκλησία με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, επεκτείνεται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά!
Τα δύο παρακάτω περιληπτικά σχεδιαγράμματα, αναδεικνύουν κάποιους από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της Εκκλησίας. Βασίστηκε στο ανάλογο Αγγλόφωνο διάγραμμα του βιβλίου: "A Pocket Church History", του  Ft. Aidan Keller, 1994-2002 St Hilarion Press. Το διάγραμμα εκείνο, το μεταφράσαμε, το συμπληρώσαμε, το διορθώσαμε, και το θέτουμε στη διάθεσή σας.
1η Χιλιετία:

2η Χιλιετία:
Δημιουργία αρχείου: 20-7-2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...