ΜΗΝΥΜΑ

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ..ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ.....ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ!ΚΑΙΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ!!!!....
JellyMuffin.com

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΙ


ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΙ-ΣΥΝΧΡΟΝΑ ΦΥΛΑΧΤΑ -ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
ΘΕΑ ΕΚΑΤΗ

Σε προσφατη επισκεψη στο αρχαιολογικο μουσειο μυκηνων παρακολουθοντας την ροη των ευρηματων ειδα την συλογη σφραγιδολιθων του μουσειου...
Οι σφραγιδολιθοι ειχαν ενα διπλο ρολο υπαρξης κατα την αρχαιοτητα:
Συμβολα εξουσιας ,κατι σαν τις σημερινες σφραγιδες που βαζουν οι κρατικες υπηρεσιες,δηλ ο αξιοματουχος της τοτε εποχης σφραγιζε με την σφραγιδα του οστε να εξασφαλιστει πως ειναι ο ιδιος που υπογραφει το εκαστοτε χαρτι.
Μαγικα φυλαχτα επισης οι σφραγιδολιθοι στηριζομενα στην αρχη της συμπαθητικης μαγειας.
Απεικονιζαν συμβολα νικης,κυρους,χρηματων,εμποριου κτλ..
το ανθρωπινο ασυνειδητο αμεταβλητο στις πιστεις του μεσα στις χιλιετιες δινει και προσωποποιει με διαφοροποιησεις την ιδια μαγικη αρχη και πιστη.
Την πιστη οτι ενα μαγικο αντικειμενο η φυλαχτο μπορει να επιρρεασει σε βαθος τον εσωτερικο μας κοσμο ,με αποτελεσμα εξωτερικα ευνοϊκα γεγονοτα.
Για τους σφραγιδολιθους χρησιμοποιηθηκαν καθε λογης πετρες και κρυσταλοι.
Στην πετρα πανω χαραζοταν μια μαγικη παρασταση και μετα δενοταν σε δαχτυλιδι που φορουσε το ατομο..
Κυριαρχη πετρα σε ολα τα ευρηματα ειναι ο λιθος στεατιτης ειδικα στην μαυρη του οψη.
Περαν του οτι ο λιθος δεν ειναι πορωδης και ευκολα χαρασεται,ισως οι αρχαιοι ειχαν εντοπισει καποια ειδιαιτερη δυναμη σε αυτον τον λιθο για να τον χρησιμοποιουν τοσο συχνα.
Αρκει να πουμε οτι κυριαρχει σε συχνοτητα εναντι τον αλλων λιθων σε βαθμο υπερθετικο,αρα με την λογικη σιγουρα του ειχαν αποδοθει μαγικες ιδιοτητες.
Σε καποιο λιθο παρατηρουμε ενα επιδιοκωμενο αποτελεσμα πχ ο κυνηγος συλαμβανει το ελαφι.
Ισως ενας κυνηγος της εποχης τον χρησιμοποιουσε να εχει τυχη στο κυνηγι.
Η ιδια λογικη της απεικονισης του αποτελεσματος στο μαγικο φυλαχτο ακολουθηθηκε σε ολον τον αρχαιο κοσμο.
Αργοτερα η μεσαιωνικη μαγεια αντεγραψε τις αρχαιες τεχνικες προσδιδοντας στις απεικονισεις την νεα κοσμοαντιληψη της εποχης.
Οι αρχαιοι λαοι ειχαν τους Θεους και την φυση-ο μεσαιωνας επιρρεασμενος απ την επιβληθησα κοσμοθεωρια του χριστιανισμου-εβραΪσμου γενισε μεσα στο συλογικο ασυνειδητο της δυσης νεα αρχετυπα.
Ετσι τα παραδοσιακα γριμορια χρησιμοποιουν την ιδια συμπαθητικη μαγεια με διαφορετικα αρχατυπα ομως αλλα και πολλα κοινα στοιχεια.
τα μαγικα βιβλια του μεσαιωνα ειναι γεματα απ συνταγες με λιθους που πανω τους χαραζονται μαγικες παραστασεις κτλ
ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΙ
Επειδη βεβαια ειχε τονιστει απ την εκκλησια οτι οι καλες δυναμεις δεν βοηθανε της γηϊνες επιδιωξεις,και επειδη ολοι οι αρχαιοι θεοι ειχαν δαιμονοποιηθει(σαν παραδειγμα η θεα ασταρτη εγινε ο μετεπειτα χριστιανικος διαβολος ασταρωθ)
οι μαγοι κατεφυγαν στους χριστιανικους δαιμονες,,,με την λογικη αφου δεν βοηθα ο Θεος ισως βοηθουν οι αντιπαλοι του.
ετσι οι μαγοι σχηματισαν συστηματα που ηταν και φιλικα και αντιθετα του χριστιανισμου.
Στα παραδοσιακα γριμορια ,ο μαγος ζητα τη βοηθεια ενος πνευματος αλλα απειλοντας το με τα ονοματα του χριστου του Θεου κτλ.
Το ιδιο εγινε και με τις σφραγιδες φυλαχτα κτλ
στο κεντρο ειναι το καθυποταζομενο πνευμα αλλα γυρο γυρο τα ονοματα του θεου κτλ
Απ την περιοδο της μαγειας του μεσαιωνα με ολο αυτο το μπλεξιμο ,χαθηκε η απλη αρχη της συμπαθητικης μαγικης απεικονισης μεσα στο πληθος των ετερογενων μαγικων στοιχειων και δοξασιων.
Αλλα η ιδια αρχη που στηριχταν ολες οι απεικονισεις εστω και μενταφιεσμενη διασωθηκε.
Ολα ειναι στηριγμενα στην ιδια αρχη των αρχαιων ..
ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ
Ο φρανσις Μπαρετ στο ΜΑΓΟ δινει πληθος συνταγων οπου για παραδειγμα πρεπει να φτιαχτει αυτο που ονομαζει μαγικη εικονα για να προκαλεσει ενα αποτελεσμα.Σαν παραδειγμα ενας βασιλιας καθισμενος σε θρονο κτλ
Το ιδιο βρισκουμε και στις αρχιδοξες του Παρακελσου και σε πολλα αλλα βιβλια.
Ι ιστορια παει πολυ παλια το ιδιο και η θρησκεια και η μαγεια.
Στους προχριστιανικους χρονους κινηματα των γνωστικων χρησιμοποιησαν φυλαχτα και σφραγιδολιθους του αμπραξας που εχουμε δημοσιευσει σε αλλο σημειο στο φορουμ.
Σημερα πολλη απ την αρχαια μαγικη γνωση και πραχτικη εχουν χαθει.
Πολυ λιγα εφτασαν στις μερες μας και πολυ λιγοτερα εφαμοζονται.
Αυτο δεν σημαινει οτι χαθηκε η δυναμη για οποιον θελει να την βρει απλα εγινε δυσπροσιτη λογω των εξωτερικων συνθηκων.
Τελος θελω να πω οτι πιστευω οτι πολοι συλεκτες αρχαιων αντικειμενων πιστευω δεν δινουν τεραστια χρηματικα ποσα μονο για να θαυμαζουν καποια πραγματα,πολοι συνειδητα η ασυνειδητα ελκωνται απ την δυναμη που εκπεμπουν καποια πραγματα.
Θεωρητικα ποιος μαγος δεν θα ηθελε να εχει για παραδειγμα ενα μαγικο αντικειμενο η φυλαχτο που βοηθησε ενα ηρωα η εναν διασημο της αρχαιοτητας,η ενα δαχτυλιδι φορτισμενο απ τους αιγυπτιους ιερεις για τον φαραω...
                  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ???ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...