ΜΗΝΥΜΑ

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ..ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ.....ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ!ΚΑΙΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ!!!!....
JellyMuffin.com

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ


Οκτώ Σατανιστές σκότωσαν και έφαγαν τέσσερις νέους // Εμπειρίες πρώην Σατανιστών

Τι είναι ο Νεοσατανισμός

Του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Ζαφείρη


Πηγή:  Αρχιμ. Σεραφείμ Τ. Ζαφείρη, Αντιμέτωποι με τον Νεοσατανισμό, εκδ. Ο Σωτήρ, 2006.
Αναδημοσίευση από: http://www.im-glyfadas.gr/01/01/01010085.asp



Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις λαϊκές μορφές του Σατανισμού (μάγια, ξόρκια, φυλαχτά…), δηλαδή τις εκδηλώσεις της λευκής λεγομένης μαγείας, η οποία θεωρείται από τους οπαδούς και διαχειριστές της καλή, διότι, κατά τα λεγόμενά τους, θέλει να βοηθήση τον άνθρωπο στα αδιέξοδά του (να βρη πρόσωπα, πράγματα, το μέλλον). Να, λένε, δεν κάνει αιματηρές τελετές και θυσίες. Είναι αναίμακτη.

Α) Μορφές της «λευκής» αυτής -γνωστής- μαγείας, με τις οποίες έρχεται αρχικά στα πρώτα στάδια σε επαφή ο Νεοσατανισμός, τις εγκρίνει και τις χρησιμοποιεί για τους περαιτέρω σκοπούς του, είναι:

Η ΟΝΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η πρόγνωση του μέλλοντος, η οποία στηρίζεται στην ερμηνεία των ονείρων! Φαίνεται ότι έχει περισσότερο λαϊκό χαρακτήρα, δεν παύει όμως να εξασκείται και από ειδικούς ονειρομάντεις. Υπάρχει και ειδικό βιβλίο ακόμα, ο ονειροκρίτης, όπου περιέχονται με αλφαβητική σειρά πράγματα που μπορεί να δη κανείς στο όνειρό του και η αντίστοιχη ερμηνεία τους. Οι Χριστιανοί πάντως δεν πιστεύουν στα όνειρά τους, αλλά στο Ευαγγέλιο.

Η ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η επίκληση των ψυχών των νεκρών για επικοινωνία με τους ζωντανούς, ώστε εξ αυτής της επικοινωνίας να μάθουν οι ζωντανοί το μέλλον ή άλλα άγνωστα μηνύματα και πράγματα. Σαφώς τα εμφανιζόμενα σε τέτοιες επικλήσεις πνεύματα δεν είναι των νεκρών αλλά μετασχηματισμοί δαιμονίων.

Η ΟΙΩΝΟΣΚΟΠΙΑ. Είναι ο κλάδος της μαγείας που συνίσταται στην παρατήρηση και ερμηνεία του πετάγματος ή της κραυγής των πτηνών αλλά και κάθε φυσικού φαινομένου (λ.χ. αστραπών, κεραυνών, θροΐσματος φύλλων…) για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Αρχαία μαγική πρακτική.

Η ΑΕΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η μαντεία από την παρατήρηση του αέρα και των διαφόρων μετεωρολογικών φαινομένων.

Η ΑΣΤΡΟΜΑΝΤΕΙΑ Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. Πρόκειται για την εμπειρική μελέτη των κινήσεων των πλανητών, των αστέρων, της σελήνης, με την παραπλανητική αντίληψη ότι αυτή η μελέτη μπορεί να αποκαλύψη στοιχεία για τη ζωή και τον χαρακτήρα των ανθρώπων και να βοηθήση στην πρόβλεψη του μέλλοντος. Δυστυχώς πολλοί εκ των μελών της Εκκλησίας δεν ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς να διαβάσουν το ωροσκόπιο. «Ο Νόμος ησθένησεν, αργεί το Ευαγγέλιον»!

Η ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ. Είναι ο εντοπισμός υπόγειων πηγών, υδάτων, μετάλλων ή ακόμα θαμμένων θησαυρών κλπ. από άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλή ραδιαισθησία με τη βοηθητική χρήση ράβδου ή εκκρεμούς.

Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή προβλέψεις και θεραπείες με τη βοήθεια κρυστάλλων που έχουν μαγικές ιδιότητες. Προσοχή δεν εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στις πέτρες και τα μέταλλα, τα άψυχα και απρόσωπα, αλλά στο ζωντανό και προσωπικό Θεό.

Η ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, που είναι η μελέτη του χαρακτήρα κάποιου ή και η πρόβλεψη για το μέλλον με βάση την παρατήρηση των γραμμών στο εσωτερικό του χεριού του. Κάτι αντίστοιχο είναι και η ΠΟΔΟΜΑΝΤΕΙΑ.

Η ΚΑΘΡΕΠΤΟΜΑΝΤΕΙΑ. Πρόβλεψη του μέλλοντος, αναζήτηση απολεσθέντων αντικειμένων, επηρεασμός προσώπων και επικοινωνία με τα πνεύματα. Τα πνεύματα «ομιλούν», μπαινοβγαίνουν, μέσα από τους καθρέπτες.

Η ΑΥΓΟΜΑΝΤΕΙΑ, εξέταση του σχήματος των αυγών, των σχημάτων που έχουν επάνω τους από φυσικού τους και του περιεχομένου των αυγών, καθώς επίσης και μαγικές πράξεις με το ασπράδι του αυγού, για την εξακρίβωση του μέλλοντος ή τον επηρεασμό προσώπων.

Η ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η υποτιθέμενη πρόβλεψη του μέλλοντος με την παρατήρηση του υπολείμματος (κατακάθι) του καφέ στη βάση και τα τοιχώματα του φλιτζανιού, ή των φυσαλίδων του (φουσκάλες). Σαφώς ούτε γι’ αστεία δεν πρέπει οι Χριστιανοί να ασχολούνται με το φλιτζάνι. Είναι ένοχο και έρχονται χωρίς να το καταλάβουν σε επαφή με τη μαγεία. Όπως και με όλα τα προηγούμενα. Ποτέ δεν ρωτάμε τον διάβολο! Να μας πη τι; Ξέρουμε από τον λόγο του Χριστού μας ότι είναι «ψεύστης και ο πατήρ του ψεύδους» (Ιω, η’ 44). Κάτι ανάλογο είναι και η ΤΕΪΟΜΑΝΤΕΙΑ (μαντεία με τη μελέτη φύλλων τσαγιού).

Η ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η διατύπωση προβλέψεων για το μέλλον με βάση την τυχαία σειρά, τοποθέτηση των τραπουλόχαρτων και τους συνδυασμούς που αυτή επιτρέπει. Με βάση το βιβλίο του αειμνήστου αρχιμανδρίτου Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, Οι 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας, (εκδ. «Ορθοδόξου Τύπου», Αθήναι 1979), τα γράμματα, οι αριθμοί, τα σχήματα, τα χρώματα των χαρτιών της τράπουλας έχουν μαγικό χαρακτήρα, όπως και η προέλευσή της. Δυστυχώς σήμερα σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει η τράπουλα, με την οποία ασχολούνται μικροί και μεγάλοι, χάριν παιχνιδιού, συνηθίζοντας έτσι σιγά-σιγά και σε άλλες χρήσεις της, όπως συμβαίνει και μεταξύ μαθητών, ή μέσω υπολογιστού με τις λεγόμενες «πασιέντζες».

Κάτι ανάλογο είναι και οι κάρτες ΤΑΡΩ, είδος τράπουλας με 78 «απόκρυφες» συμβολικές παραστάσεις που αντιστοιχούν σε ιδιότητες του θείου και στις ανθρώπινες σχέσεις (Αρχιμ. Χριστοφόρου Τσιάκκα, Λεξικό Αιρέσεων, σελ. 986-7).

Η ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ είναι η άσκηση μαγείας και πνευματισμού με μαγικά φίλτρα, «φαρμάκια», προερχόμενα κυρίως από βότανα. Πρόκειται για αρχαία μορφή μαγείας που την καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά η Αγ. Γραφή, τόσο στην Π. Διαθήκη όσο και στην Καινή.

Η ΓΟΗΤΕΙΑ Ή ΓΗΤΕΙΑ. Είναι η μαγική τέχνη με ξόρκια, λόγια, «προσευχές», που αποσκοπεί στην πρόκληση ή αποτροπή ενός κακού ή την ερωτική έλξη.

Η ΟΡΑΜΑΤΟΜΑΝΤΕΙΑ, δηλαδή η πρόβλεψη του μέλλοντος μέσω οραμάτων ή η αποκάλυψη «θείων μηνυμάτων» από ανθρώπους που ευρισκόμενοι σε έκσταση βλέπουν οράματα. Κάπου εδώ ανήκουν και οι λεγόμενες «φωτισμένες». Το όραμα σημειωτέον διαφέρει από το όνειρο, διότι αναφέρεται αποκλειστικά στο μέλλον. Εμείς ως Χριστιανοί οφείλουμε να αδιαφορούμε για όλα αυτά, διότι, όπως λέγει και η Γραφή, «πολλούς επλάνησαν τα ενύπνια» (Σ. Σειρ. λδ’ 7) και ο διάβολος «μετασχηματίζεται και εις άγγελον φωτός» (Β’ Κορ. ια’ 14) και μπορεί να πλανηθούμε.

Η ΠΥΡΟΒΑΣΙΑ. Θεωρείται βάσιμα ότι η ικανότητα να περπατά κάποιος ξυπόλυτος πάνω στα κάρβουνα και να μην καίγεται προέρχεται από δαιμονική επίδραση[1].

Η ΥΠΝΩΣΗ. Η αποκοίμιση κάποιου με τεχνικά μέσα, λόγους-μουσικές, μάλιστα δε στην περίπτωση της υπνωτικής έκστασης, ώστε αυτός να μη βλέπη την αλήθεια, να μην έχη σαφή αντίληψη της πραγματικότητος ή να περιπίπτη σε ονειρική κατάσταση. Αν δεν προέρχεται πάντοτε 100% από δαιμονική ενέργεια, πάντως την εκμεταλλεύεται ο πολυμήχανος εχθρός μας. Την χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι της yoga και οι φακίρηδες του βουδισμού.

Β) Επίσης γνωρίζαμε και γνωρίζουμε και την μαύρη μαγεία, την αιματηρή, με τις θυσίες ζώων ή ανθρώπων, με τη χύση και πόση αίματος. Αυτό το είδος της μαγείας, λένε πάλι οι δικοί της άνθρωποι, κάνει μόνο κακό. Είναι, για παράδειγμα, ο τελετουργικός σατανισμός της Αφρικής, ο σατανισμός των κλειστών σατανιστικών οργανώσεων, όπως είναι η «εκκλησία» του Σατανά στην Αμερική, των σατανιστικών ομάδων που ανακαλύφθηκαν κι εδώ στην Ελλάδα, παλιά στην Παλλήνη, αλλά και πρόσφατα σε άλλα μέρη της πατρίδος μας.

Γ) Ο Νεοσατανισμός, είναι τα αρχαία και διαχρονικά αυτά φαινόμενα σε νέα έκδοση. Είναι ο ίδιος «λέων, ο ωρυόμενος και ζητών τίνα καταπίη» (Α’ Πέτρ. ε’ 8), «ο πατήρ του ψεύδους» (Ιω. η’ 44), «ο πλανών την οικουμένην» (Αποκ. ιβ’ 9), «ο ανθρωποκτόνος» (Ιω. η’ 44) διάβολος, ο οποίος μέσα από νέα κανάλια, με σύγχρονα μέσα, παρασύρει τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους, στην πλάνη, την αμαρτία, την απώλεια. Είναι το κακό σήμερα. Το δαιμονικό πνεύμα ειδικά για νέους, το οποίο σταδιακά οδηγεί τα θύματά του από τα απλά στα σύνθετα, από τα αναίμακτα στα αιματηρά, από τα κανάλια της μουσικής, της τηλεοράσεως, της ψυχαγωγίας, των ανατολικών πολεμικών τεχνών στη λίμνη της μαύρης ομάδας και της μαύρης «λειτουργίας». Οπωσδήποτε δεν φτάνουν όλα τα παιδιά και όλοι οι νέοι εκεί. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, και κανείς γονιός δεν θα’ θελε να γίνη το παιδί του ένα ακόμη θύμα του Σατανισμού.



1. Πρβλ. Αρχιμ. Χαραλ. Βασιλοπούλου, Τα αναστενάρια, εκδ. «Ορθοδόξου Τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...