ΜΗΝΥΜΑ

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ..ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ.....ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ!ΚΑΙΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ!!!!....
JellyMuffin.com

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ



ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ



ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΦΘΑΡΤΑ & ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΦΘΑΡΤΑ


Όλα τα λείψανα των αγίων, μαρτύρων κ.α. προσώπων της Εκκλησίας δεν είναι εντελώς άφθαρτα αλλά έχουν μερικές ελλείψεις που οφείλονται είτε σε μερική φθαρτότητα, είτε σε απώλεια κάποιου σημείου του σώματός τους π.χ. ένα άνω ή κάτω άκρου. Αυτό συμβαίνει διότι μόνο του Ιησού Χριστού το ενταφιασμένο σώμα ως κεφαλή της Εκκλησίας είχε πλήρη και τελεία αφθαρσία, ενώ όλων των άλλων υπολείπονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ανάλογα με την θέωση του καθενός εξ αυτών.


ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ


Στην ομώνυμη σελίδα.



ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


Έχουμε μπροστά μας ένα ακέραιο άφθαρτο, στη διάρκεια και φθορά του χρόνου, Σώμα [του Αγίου Γερασίμου]. Λογική και επιστημονική εξήγησι δεν χωρεί. Απομένει ο μοναδικός δρόμος του θαύματος... Πολλοί κατά καιρούς ερεύνησαν το θαύμα τούτο και προσπάθησαν να δώσουν επιστημονικές εξηγήσεις, αλλά στο τέλος αναγκάσθηκαν να υποκύψουν και να ομολογήσουν ότι «η ερμηνεία της αφθαρσίας του Σώματος του Αγίου βρίσκεται πάνω από την λογική και επιστημονική σφαίρα», κατά ομολογία ιατροχειρουργών στο Συνέδριο του 1967 στο Αργοστόλι. (Πηγή: Ο Άγιος Γεράσιμος Κεφαλληνίας, Κ. Γκέλη, έκδοση Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου «Νέα Ιερουσαλήμ», Αθήνα 1999, σσ. 118, 135)



ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ





ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Από τις 11/03/2006 στην Ελλάδα σε κάθε τηλεοπτικό κανάλι έγινε μεγάλος θόρυβος για αυτό το φαινόμενο. Άλλοι μιλάνε για θαύμα, άλλοι για «μουμιοποίηση», άλλοι για «εμπορευματοποίηση», άλλοι για «πολιτισμική υπανάπτυξη», κλήθηκαν σε συζήτηση θεολόγοι, δημοσιογράφοι, ιερείς και παγανιστές.


Πλήρως αφυδατωμένος, με τα κόκαλα του να προεξέχουν και να δίνουν μορφή στο σκήνωμα, ο πατέρας Βησσαρίωνας σίγουρα δεν θυμίζει άνθρωπο που μόλις χθες κοιμήθηκε.... Το τεφροκίτρινο χρώμα του δέρματος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λευκότητα του μεταξωτού αμφίου, το οποίο η μοναδική φθορά που έχει υποστεί είναι όχι στην ποιότητα, αλλά στο χρώμα, αφού με το πέρασμα των χρόνων έχασε την καθαρότητα της λευκότητάς του. Ωστόσο, τα άμφιά του, δεν αλλάχτηκαν. Κάτι που έγινε όμως με το καλυμμαύχι, αφού αυτό που φορούσε όταν βρήκαν το σκήνωμά του είχε αλλοιωθεί κατά πολύ από το χρόνο και μάλιστα σκέπαζε σχεδόν το μισό πρόσωπο του, αφού λόγω της πλήρους αφυδάτωσης το δέρμα είχε τραβηχτεί στο εσωτερικό του κρανίου... (Πηγή: Ηλιάνα Γαβαλά, Εφημερίδα Espresso, 24 Μαρτίου 2006, σελ. 8)

Σημειώσεις
1. Το σχόλιο «δεν θυμίζει άνθρωπο που μόλις χθες κοιμήθηκε...» αφορά τις δηλώσεις του Π. Γιαμαρέλου, είναι γνώμη και οφείλεται εις την απειρία γύρω από το παρουσιαστικό πτωμάτων, ιδίως από δεκαπενταετίας. Μια επίσκεψη σε ένα κοιμητήριο κατά την ώρα εκταφής μπορεί να λύσει τις οιεσδήποτε απορίες κα να λύσει και την απειρία, εάν επαναληφθεί αρκετές φορές. Τέτοιες απειρίες δεν είναι μη αναμενόμενες. Δημοσιογραφικές αστοχίες παρουσιάζονται σε πλείστα θέματα που απαιτούν τουλάχιστον κάποια ειδικότητα, όχι μόνο επιστημονική, και οι οποίες γίνονται φανερές από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια σε αυτούς τους χώρους. Ένας τέτοιος «βατός» για πολλούς χώρος είναι εκείνος της εθνικής άμυνας, όπου η δημοσιογραφική απειρία εκδηλώνεται με αγνωστικισμό γύρω από οπλικά συστήματα και τις ικανότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...